کشف ماده ای در چای سبز که باعث جلوگیری از آلزایمر میشود

کشف ماده ای در چای سبز که باعث جلوگیری از آلزایمر میشود

كه ماده موجود در چاي سبز كه ضد سرطاني شناخته شده است از بروز بيماري مغزي آلزايمر نيز پيشگيري مي‌كند.

دانشمندان يك ماده آنتي اكسيدان گرفته شده از چاي سبز با نام ‪(EGCG) epigallocatechin-3-gallate‬ را به موشها تزريق كردند و مشاهده كردند اين ماده توليد پروتيين بتا-آميلوييد را كاهش مي‌دهد. اين پروتيين باعث تشكيل پلاكهايي مي‌شود كه در مغز مبتلايان به آلزايمر ايجاد انسداد مي‌كند.

چند ماه بعد از تزريق تشكيل پلاك تا ‪ ۵۴‬درصد كاهش يافت. نتيجه تحقيقات پژوهشگران دانشگاه فلوريداي جنوبي در مجله “‪ “neuroscience‬منتشر شده است. دانشمندان از طريق ژنتيكي زمينه ابتلا به بيماري شبه آلزايمر را در موشها پديد آوردند.

آلزايمر يك بيماري پيشرونده است كه باعث از دست دادن حافظه مي‌شود.

ميليونها تن در سراسر جهان به اين بيماري مبتلا هستند.

دكتر جون تان مدير آزمايشگاه ايمني شناسي عصبي در مركز رشد كودك “سيلور” در دانشگاه فلوريداي جنوبي مي‌گويد از آنجا كه عناصر ديگري در چاي سبز موجود است كه مانع از فوايد ‪ EGCG‬مي‌شود نوشيدن چاي سبز ميزان تشكيل پلاكها را در مغز كاهش نمي‌دهد.

ولي در عوض مصرف قرصهاي مكمل حاوي ‪ EGCG‬مي‌تواند مفيد واقع شود.

محققان درصدد تهيه نوعي چاي با غلظت بالاي ‪ EGCG‬هستند كه فوايد سلامت بخشي به همراه داشته باشد.

ساير تحقيقات نشان داده است اين ماده از بروز برخي سرطانها پيشگيري مي‌كند و مي‌تواند از گسترش ويروس عامل ايدز نيز جلوگيري كند.

براي مشاهده همان ميزان اثربخشي ماده ‪ EGCG‬در موشها ، انسانها بايد روزانه ‪ ۱۵۰۰‬تا ‪ ۱۶۰۰‬ميليگرم ‪ EGCG‬دريافت كنند.

در آزمايشهاي انساني اين ميزان مصرف ‪ EGCG‬عوارض جانبي مهمي به همراه نداشت.

گام بعدي آزمايش يك نوع خوراكي اين ماده در موشها است. چنانچه اين مطالعه نتيجه بخش باشد امكان انجام آزمايش انساني اين ماده در درمان آلزايمر هموار مي‌شود.

پیشنهادی